Industrie

Linde Gas gebruikt content voor buiten ook binnen

“Wij rijden met ons gas per jaar bijna één miljard kilometer, 6,5 keer naar de zon. Dan gaat er wel eens wat verkeerd, maar onze CEO wil de kans daarop naar nul reduceren, en hij gelooft ook dat dat moet kunnen. We sturen nu dus verhalen in mails met links naar het intranet rond, waarin je ziet hoe een collega in een ander land omgaat met fouten en de les die ze geleerd hebben. Dat is interne content, maar die kan ook extern gebruikt worden natuurlijk. Dat deden we tot nu toe niet genoeg.” Marco van Dorp is Channel Manager E-Business bij Linde Gas, en actief met content marketing. “We willen internationaal actiever worden met deze vormen van storytelling. We gebruiken het extern maar ook intern, we hebben een groot intranet omdat we in veel landen zitten met veel culturen en talen. Aan de hand van verhalen willen we boodschappen over brengen.” En wat bijzonder is: bij Linde Gas Benelux zijn ze extern begonnen met content, en brengen het nu naar binnen. En dat heeft een bijzondere reden.

De rest van dit artikel staat in het boek

linde-gas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s