Zakelijk

Content marketing “op een onderscheidende manier” bij Holla Advocaten

Ook binnen de juridische dienstverlening heeft content marketing zijn intrede gedaan. Een aantal advocatenkantoren zet content marketing op basis van kennisdeling in als leading profileringsstrategie. Voor Holla Advocaten is het essentieel om zich duidelijk te onderscheiden t.o.v. deze concurrentie. Liesbeth van Zeeland en Bart Vastenburg, de drijvende krachten achter het marketingbeleid van Holla Advocaten, hebben een twist gegeven aan de manier waarop content marketing wordt ingezet: “Wij zochten naar een formule waarmee wij effectief kunnen laten zien dat wij een ijzersterke en onderscheidende propositie te bieden hebben.”

 

Hoe benadert Holla Advocaten de markt?

“Holla kenmerkt zich doordat onze advocaten al vaak al in een vroeg stadium achter een klant gaan staan. Wij stellen ons daarbij ten doel de klant succesvol te maken. Onze payoff ‘hoogstpersoonlijk’ benadrukt deze zienswijze.” vertelt Bart Vastenburg.

Hoewel het commerciële besef binnen de advocatuur de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling is, blijven advocaten specialisten zich over het algemeen het liefst toch met hart en ziel juridisch-inhoudelijk toeleggen op hun vakgebied. Sales blijft vaak een ondergeschoven kindje. Holla heeft daarom een marktbenadering gekozen die aansluit bij de markt en bovendien bij de natuurlijke belevingswereld en benadering van de eigen advocaten. “Wij zijn frequent en graag in contact met onze klanten. We willen niet zozeer met hen in gesprek over wat wij te bieden hebben, maar wij willen graag weten wat hen ’s nachts wakker houdt. Juist op deze inhoudelijke thema’s richten wij vervolgens onze commerciële inspanningen, waaronder content marketing.”

Hoe hebben jullie de contentmarketing bij Holla Advocaten ingericht?

“Om een maximaal resultaat uit onze marketinginspanningen te halen, hebben wij recentelijk zowel een naamsbekendheidcampagne als een contentmarketingcampagne ontwikkeld. De naamsbekendheidcampagne is gericht op de ‘see’ fase van de customer journey. De contentmarketingstrategie sluit hier naadloos op aan en brengt de klant uiteindelijk richting de ‘do’ fase. Ons uiteindelijke doel van deze marketinginzet is gelegenheid creëren voor persoonlijke ontmoetingen met onze advocaten,” vertelt Liesbeth van Zeeland.

“Eind 2016 heeft Holla Advocaten onder het slogan #dekoplopers een naamsbekendheidcampagne ingezet. Daarin wordt niet Holla zelf centraal gesteld, maar onze zakelijke relaties. In onze opvallende campagneauto interviewt tophockeyer en ondernemer Robert v.d. Horst de zakelijke top van Nederland, waaronder Ernie Hiemstra (oprichter en CEO van Oxboard) en Bob Hutten (van Hutten Catering). De serie online interviews gaat in op de dillema’s, valkuilen en de factoren van zakelijk en persoonlijk succes. Het zijn de ervaringen van deze koplopers die Holla deelt met onze relaties.”

In samenhang met de naamsbekendheidscampagne heeft Holla Advocaten tegelijkertijd ook een contentmarketingaanpak ingezet. De contentstrategie is erop gericht zakelijk Nederland met elkaar in contact brengen: “Een jaar geleden heeft Holla het platform Vooruitzien.nu opgericht. Via dit platform brengen wij ondernemers en bestuurders met elkaar (en met ons) in contact. Aan de hand van prikkelende artikelen, tools en congressen stellen wij relevante onderwerpen aan de orde bij onze doelgroepen.”

Zo heeft Holla Advocaten op het platform begin 2017 de campagne Tech & Legal uitgerold. “Gedurende deze campagne hebben wij relevante kennis en ervaringen met de markt gedeeld op het gebied van juridische aspecten rondom technologische ontwikkelingen. Ook hier was onze onderliggende strategie weer voelbaar: wij willen kennis delen met de markt, wat bijdraagt aan het succes onze relaties.” En hoewel in deze campagne de huisstijl van Holla Advocaten duidelijk te herkennen is, beperkt de branding zich tot een enkele uiting Powered by Holla: “Het is namelijk niet onze bedoeling Holla in deze campagne centraal te stellen, maar juist de behoeften van onze relaties.”

Alleen online marketing?

Ondanks dat offline marketing steeds vaker een minder grotere rol speelt, kiest Holla Advocaten nog steeds voor een mix van online en offline. “Zo is de campagne Tech & Legal voornamelijk opgebouwd uit online inzet. Toch worden deze online middelen ingezet met het doel te komen tot een hoogtepunt van de campagne die in essentie offline en hoogstpersoonlijk is: een congres waarin de betrokken elkaar persoonlijk ontmoeten. Eigenlijk praten en delen we eerst online met onze doelgroepen. En als de interesse eenmaal is gewekt, gaan wij over tot een ontmoeting.”

De gekozen aanpak van beide campagnes is inmiddels zeer succesvol gebleken. Zo is het aantal volgers op de social media kanalen gestegen met 36%, de traffic naar de website is met 20% omhoog gegaan en de eerste campagne van Vooruitzien.nu heeft Holla Advocaten 150 nieuwe prospects opgeleverd. “Daarmee hebben wij onze doelstelling ruim overtroffen.” aldus Vastenburg.

Liesbeth van Zeeland vult aan: “het feit dat wij onze KPI’s behaald hebben is natuurlijk belangrijk, maar waar het ons echt om gaat is herkenning en erkenning op de markt. Als wij van onze relaties en prospects te horen krijgen dat ze Holla Advocaten steeds vaker voorbij zien komen en dat daarbij de over overwegingsfactor behoorlijk stijgt, dan is onze inzet pas echt geslaagd.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s