ICT

NXP Semiconductors doet al jaren aan content marketing

“We zijn al jaren bezig met content marketing Edwin, voor ons is dat niet echt nieuw”. Pieter van Nuenen is wereldwijd verantwoordelijk voor de communicatie van NXP, leverancier van halfgeleiders en zoals veel elektronicabedrijven in Nederland een spinoff van Philips. NXP concurreert niet direct met een bedrijf als Intel dat voornamelijk geheugenchips ontwikkelt, maar richt zich meer op “producten zonder grote chip in het midden”; denk bijvoorbeeld aan de chips in autosleuteltjes, bankpassen, smartphones en paspoorten. Concreet betekent deze ‘strategie’ een brede waaier aan mogelijke toepassingen, en dus ook veel kansen voor content marketing. Want voor de mensen in de markt van NXP is kennis natuurlijk erg belangrijk, alleen al omdat het vaak mensen met een technische achtergrond zijn. Maar voordat we de ‘content’ van NXP bekijken: eerst iets over het bedrijf.

De rest van dit artikel staat in het boek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s