Groothandel·Zorg

Slenders: “Je loopt snel voorop met content marketing in de beautymarkt”

Kayleigh Vlassak“Mijn baas had laatst een afspraak voor me geregeld met een SEO-expert, ik wist van niks. Maar toen die expert door kreeg dat we op alle relevante keywords bij Google al bovenaan staan, vertrok hij met zijn staart tussen de benen haha.” Kayleigh Vlassak is verantwoordelijk voor Marketing en Communicatie bij groothandel Slenders Beauty, en al erg bedreven in Content Marketing. En dat maakt ook mij een beetje trots, want ik mocht haar de basisbeginselen leren: “Ik heb bij mijn opleiding nooit iets over Content Marketing gehad. En dus begon ik bij Google maar te zoeken op workshops, en kwam ik bij jou terecht.” En ruim een jaar later heeft Kayleigh al heel wat content geproduceerd.

Dit artikel stond in versie 1 van het boek

Hoog scoren met hoge marges

“Toen ik hier kwam werken werd er nog door een SEO-bureau voor Slenders geblogd. Maar dat was niet echt kwaliteit, dat had ik zo door. Ze waren ingehuurd om de teksten in de webshop Google-vriendelijk te maken, maar ze gingen uiteindelijk ook blogs schrijven. En daar was ik niet zo over te spreken, dus stelde ik voor om het zelf te doen.” Kon je dat er wel bij doen? “Nou ik had een contract van 16 uur en dat werd uitgebreid naar 40, dus er kwam tijd bij.” En dat had resultaat.

“Als je nu bij Google zoekt op ‘pedicurestoel’ staan we bovenaan, zelfs boven Marktplaats. We scoren vooral hoog op producten met een hoge marge.” Focus je daar bewust op? “Nee, we schrijven de blogs vooral vanuit de behoeften van onze klanten. Wat zij interessant vinden. En ik zorg bewust voor afwisseling, dat het niet telkens over dezelfde onderwerpen gaat. Maar dat doe ik ook voor mezelf hoor, dan blijft het leuk.” Want het is nogal wat werk voor Kayleigh blijkbaar.

Veel content om te produceren

“Ik schrijf per week zo’n 2 a 3 blogs. We hebben drie websites, en met een blogkalender bepaal ik de frequentie waarmee ik blogs ervoor schrijf. Voor twee sites schrijf ik twee blogs per maand, en voor de derde één. En dat vraagt veel desk research.” Want? “Voor de site van VYON moet ik me verdiepen in huidaandoeningen en ingrediënten in huidverzorgingsproducten, zoals ‘zwart haverzaad’. En voor de sportspray van Vitalflex schrijf ik over sportevenementen, zoals onlangs de WK Korfbal. Ik schrijf dan over de blessures die je kunt krijgen, en hoe de spray van Vitalflex kan helpen.” En natuurlijk schrijft ze voor de website van haar werkgever, Slenders Beauty.

“Voor Slenders doe ik van alles: ik licht producten uit in de webshop maar ik schrijf ook artikelen voor pedicures over hygiëne, ambulant werken en zo. Alles wat hen bezig houdt. Maar ik schrijf ook gastblogs op websites als pedicure.nl, Beautyspot en Femna40. En ook al ben ik daar de laatste tijd niet echt actief geweest, er komen nog steeds klanten via die blogs naar onze webshop.” En doen jullie concurrenten iets op het gebied van Content Marketing? “Vrijwel niet. We halen nu zelfs als Brabants bedrijf de meeste omzet uit Noord-Holland, en daar zitten toch heel wat concurrenten van ons. Heel bijzonder.” De content-aanpak van Slenders lijkt dus te werken, alhoewel Kayleigh nog te weinig aan analyse doet: “Ik ken alleen de basis van Google Analytics, alhoewel ik elke dag bijleer.” Het succes is duidelijk genoeg blijkbaar. 

“Mijn baas zei laatst dat de webshop over een half jaar groter is dan de winkel. In de afgelopen vakantieperiode was het voor het eerst zelfs opvallend druk. En er is online zelfs interesse vanuit het buitenland, bijvoorbeeld bedrijven uit Suriname die interesse in onze stoelen hebben. Terwijl die daar ook staan! Er is wat dat betreft nog een wereld te winnen, ook voor een klein bedrijfje uit Brabant. Ik ben nog wel even bezig.”

slenders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s