ICT

Ricoh structureert al haar content marketing

ger nijkamp ricoh“Toen ik hier kwam werken, werden talloze online platformen nogal ongestructureerd voor van alles en nog wat ingezet, ook qua inhoud. Ik heb een poging gedaan om er structuur in te brengen, nu werkt iedereen met real-time dashboards waarmee men alles kan zien en de organisatie zelflerend kan worden.” Ger Nijkamp is Senior Online Marketeer bij Ricoh Nederland, en beweegt met zijn organisatie richting content marketing. Niet vanuit een geloof, maar omdat het zichzelf bewijst. “Ik werd vermoedelijk gezien als de man die wel even kwam vertellen hoe het moest, maar je kunt beter collega’s faciliteren, zodat ze zelf gaan begrijpen wat wel en niet werkt. Als ze een commerciële boodschap op social media zetten of in een papieren folder en ze zien in hun dashboard dat het niet werkt, gaan ze zich vanzelf achter de oren krabben. Uiteindelijk begrijpen ze dat het niet goed is, en creëer je een lerende organisatie. Een ondersteunende rol dus, en dat blijkt ook als Ger me vertelt dat Ricoh sponsor wordt van een belangrijk tennistoernooi.

Deze case staat in het boek en is op Marketingfacts integraal te lezen

logo ricoh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s